Ανακαλύψτε το Μαθράκι

Ζήστε την δική σας περιπέτεια σε ένα παραδεισένιο νησί

Ανακαλύψτε το Μαθράκι

Για να περπατήσετε γύρω από όλο το Μαθρακί, θα σας πάρει περίπου 3-4 ώρες. Είτε όμως μένετε κάτω κόντά στο λιμάνι είτε στον λόφο, κοντά στο Κάτω Μαθράκι, όλα τα μέρη του νησιού είναι εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια. Ένας μοναδικός ασφαλτοστρωμένος δρόμος σας οδηγεί τον γύρο του νησιού και σε όλες τις κύριες τοποθεσίες.

Οι Βορειοδυτικές παραλίες, το παλιό λιμάνι και γραφικές τοποθεσίες όπως την εκκλησία στο Άνω Μαθράκι και το νεκροταφείο στον λόφο, είναι εύκολα προσβάσιμα χωρίς αυτοκίνητο! Δεν υπάρχουν ταξί, αυτοκίνητα ή ποδήλατα για ενοικίαση. Παρόλα αυτά, εφόσον επιθυμείτε να έχετε ένα ποδήλατο, ένα σκουτεράκι ή ένα αυτοκίνητο, μπορείτε να ενοικιάσετε από την Κέρκυρα και να τα μεταφέρετε στο Μαθράκι μέσω του Πλοίου Alex II, μία από τις 2 γραμμές που εκτελούν δρομολόγια από και πρός το νησί.

Το νησί προσφέρει πανέμορφα τοπία Ανατολικά, από την ανατολή μέχρι την δύση, κατά μήκος της πεντακάθαρης μπλέ θάλασσας μέχρι την δυτική πλευρά της Κέρκυρας. Βορειοανατολικά και Βορειοδυτικά του νησιού, θα δείτε στον ορίζοντα τα νησιά Οθωνοί και Ερεικούσα. Στην δυτική πλευρά του νησιού, τις πρωϊνές και απογευματινές ώρες, αχνοφαίνεται το μικροσκοπικό νησάκι της Τραχιάς. Στο κύριο μέρος του νησιού, οι πευκόφυτοι λόφοι με το άρωμα τους, είναι μια απόλαυση όλες τις εποχές του χρόνου.

Το Μαθράκι είναι γνωστό για την αμμώδης παράκτια γραμμή που έχει, μήκους 2 χλμ. Σε αρκετά σημεία υπάρχει σκιά από βράχους κατά μήκος της ανατολικής πλευράς.

Το Μαθράκι είναι πασίγνωστος προορισμός για ψαροντούφεκο. Οι πλούσιες θάλασσες και ο απίθανος βυθός τους, θα σας δώσουν μια μοναδική εμπειρία κατάδυσης, είτε κουβαλάτε μόνο μια μάσκα ή το ψαροντούφεκο σας.

Στο νησί θα βρείτε μέρη για να απολάυσετε τον καφέ σας και εστιατόρια σε διάφορες τοποθεσίες. Απολαύστε το καλοκαιρινό τοπίο με ένα καφέ είτε το αγαπημένο σας γεύμα.!

Οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φορέσετε το καπέλο σας και τα παπούτσια πεζοπορίας σας, και η περιπέτεια αρχίζει!